Wycieczka do Restauracji Collina w Zbrosławicach

wtorek, 10.12.2019

W dniu 10 grudnia grupa gastronomiczna klasy 1PWT udała się do restauracji Collina w Zbrosławicach. Restauracja zaskoczyła Nas swoją gościnnością i niezwykłym świątecznym klimatem. Uczniowie mogli poznać układ funkcjonalny nowoczesnego zakładu gastronomicznego. Od Pani Beaty, absolwentki szkoły pracującej na stanowisku managera uczniowie usłyszeli wiele cennych wskazówek dotyczących umiejętności zawodowych jak i samej nauki. Pani Beata przeprowadziła dla zainteresowanych uczniów prezentacje obsługi ekspresu do kawy. Dziękujemy Pani Beacie za cenne wskazówki zawodowe, a właścicielom za gościnność. Wycieczkę zorganizował  Pan Tomasz Grzywacz- kierownik szkolenia praktycznego.


ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

WOLNA, NIEPODLEGŁA …

17.11.2022

Oficjalne obchody Narodowego Święta Niepodległości w Zabrzu rozpoczęły się tradycyjnie na placu Warszawskim. Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w przemarszu oraz mszy świętej w kościele pw. św. Anny w intencji Ojczyzny.

Czytaj więcej

BIAŁO-CZERWONO :)

17.11.2022

W ramach obchodów Święta Niepodległości odbył się w naszej szkole konkurs kulinarny pt. „Potrawy w barwach narodowych”. Wzięło w nim udział dziewięć dwuosobowych zespołów. Jury konkursu oceniało potrawy w kategoriach: – zupy i przystawki – dania zasadnicze – desery I miejsce w kategorii zupy i przystawki zajęły uczennice kl. 2 KZ: Dominika Drochlińska i Wiktoria […]

Czytaj więcej

TECHNIK KONTROLI JAKOŚCI cz. I

17.11.2022

Zajęciach z „Przygotowanie do wytwarzania wyrobów spożywczych„. 09 listopada uczniowie klasy 1 T z grupy Technik Kontroli Jakości i Bezpieczeństwa Żywności przeprowadzali ocenę konsumencką wybranych batonów zbożowo-owocowych.  

Czytaj więcej
Skip to content