W dniu 10 grudnia grupa gastronomiczna klasy 1PWT udała się do restauracji Collina w Zbrosławicach. Restauracja zaskoczyła Nas swoją gościnnością i niezwykłym świątecznym klimatem. Uczniowie mogli poznać układ funkcjonalny nowoczesnego zakładu gastronomicznego. Od Pani Beaty, absolwentki szkoły pracującej na stanowisku managera uczniowie usłyszeli wiele cennych wskazówek dotyczących umiejętności zawodowych jak i samej nauki. Pani Beata przeprowadziła dla zainteresowanych uczniów prezentacje obsługi ekspresu do kawy. Dziękujemy Pani Beacie za cenne wskazówki zawodowe, a właścicielom za gościnność. Wycieczkę zorganizował Pan Tomasz Grzywacz- kierownik szkolenia praktycznego.
Wycieczka do Restauracji Collina w Zbrosławicach
wtorek, 10.12.2019ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI
A to ciekawe ?!
01.11.2023Dnia 12 października odbyła się wycieczka dydaktyczna do Zakładu Przetwórstwa Owocowo – Warzywnego „Rolnik” w Mikołowie. Uczestniczyli w niej uczniowie kl. 2T kształcący się w zawodzie technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. W trakcie wycieczki uczniowie zapoznali się z: -układem funkcjonalnym pomieszczeń w zakładzie, -zakresem oraz organizacją produkcji, -wyposażeniem technicznym zakładu, -organizacją działu kontroli jakości, […]
Czytaj więcej!!! 3. MIEJSCE :)
01.11.2023„BEZPIECZNIE OD STARTU” to konkurs wiedzy z dziedziny BHP dla uczniów szkół branżowych. Dzisiaj miał miejsce kolejny już etap tego konkursu (przypominamy, że w etapie w Zabrzu, 4 nasze koleżanki zdobyły wysokie miejsca, a trzy awansowały do etapu regionalnego w Katowicach). Dziewczyny super zaprezentowały się, Julii i Nikoli (klasa 3Z) zabrakło niewiele do awansu do […]
Czytaj więcej