BIAŁO-CZERWONO :)

czwartek, 17.11.2022

W ramach obchodów Święta Niepodległości odbył się w naszej szkole konkurs kulinarny pt. „Potrawy w barwach narodowych”. Wzięło w nim udział dziewięć dwuosobowych zespołów. Jury konkursu oceniało potrawy w kategoriach: – zupy i przystawki – dania zasadnicze – desery I miejsce w kategorii zupy i przystawki zajęły uczennice kl. 2 KZ: Dominika Drochlińska i Wiktoria Karcher. I miejsce w kategorii dania zasadnicze wywalczyli: Roxanna Gruszecka i Sebastian Bronisz z kl. 2T. I miejsce w kategorii desery zajęły uczennice kl. 4PWT: Anita Furtak i Nadia Nowacka. Jury przyznało również wyróżnienia. W kategorii zupy i przystawki – Anicie Furtak i Nadii Nowackiej. W kategorii dania zasadnicze – Sandrze Mazur i Oliwii Sendal z kl. 2 KZ oraz Kindze Pniewskiej i Pawłowi Golcowi z kl. 1T. W kategorii desery wyróżnienie otrzymały: Małgorzata Dworaczek i Małgorzata Trzebuchowska z Kl. 3WT oraz Karolina Krupa i Alicja Pająk z kl. 2T. Dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu, gratulujemy zwycięzcom i zapraszamy za rok na kolejną edycję

Oficjalne obchody Narodowego Święta Niepodległości w Zabrzu rozpoczęły się tradycyjnie na placu Warszawskim. Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w przemarszu oraz mszy świętej w kościele pw. św. Anny w intencji Ojczyzny.

Oficjalne obchody Narodowego Święta Niepodległości w Zabrzu rozpoczęły się tradycyjnie na placu Warszawskim. Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w przemarszu oraz mszy świętej w kościele pw. św. Anny w intencji Ojczyzny.

                                                                        


ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

1.374,84

01.11.2023

1.374,84 zł Taką kwotę odpisali sympatycy „spożywczaka” w 2022 roku w ramach akcji „1,5% podatku dla…”. W naszej szkole bardzo dobrze widać dodatkowe pieniądze! Dodatkowe pieniądze = nowe szafki dla naszych uczniów i nie tylko … 🙂 Dołącz do sympatyków naszej szkoły i w Nowym Roku odpisz się dla „spożywczaka” !!! Dziękujemy …

Czytaj więcej

A to ciekawe ?!

01.11.2023

Dnia 12 października odbyła się wycieczka dydaktyczna do Zakładu Przetwórstwa Owocowo – Warzywnego „Rolnik” w Mikołowie. Uczestniczyli w niej uczniowie kl. 2T kształcący się w zawodzie technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. W trakcie wycieczki uczniowie zapoznali się z: -układem funkcjonalnym pomieszczeń w zakładzie, -zakresem oraz organizacją produkcji, -wyposażeniem technicznym zakładu, -organizacją działu kontroli jakości, […]

Czytaj więcej

!!! 3. MIEJSCE :)

01.11.2023

„BEZPIECZNIE OD STARTU” to konkurs wiedzy z dziedziny BHP dla uczniów szkół branżowych. Dzisiaj miał miejsce kolejny już etap tego konkursu (przypominamy, że w etapie w Zabrzu, 4 nasze koleżanki zdobyły wysokie miejsca, a trzy awansowały do etapu regionalnego w Katowicach). Dziewczyny super zaprezentowały się, Julii i Nikoli (klasa 3Z) zabrakło niewiele do awansu do […]

Czytaj więcej
Skip to content