Dnia 27 listopada b.r. odbyły się w naszej szkole warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim były „Jesienne inspiracje”
Młodzież uczestnicząca w warsztatach przygotowała między innymi:
– krem z dyni z prażonymi nasionami
– polędwicę sous-vide z purre z dyni i brokułami
– udko z kaczki z tartymi kluseczkami i czerwoną kapustą z cynamonem
– krem z grzybów leśnych z grzankami
– pierogi z kaszą gryczaną
a na deser
– lody piernikowe z sosem wiśniowym.
Warsztaty prowadził szef kuchni w restauracji „Valdi Classic” w Zabrzu – pan Krzysztof Sporek.

Jesienne Inspiracje
niedziela, 08.12.2019ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

Przyjdź – poznaj nas :)
30.03.2023Otworzymy przed Tobą nasze pracownie zawodowe … . Może dotkniesz … zawodu??? Nie boisz się ?
Czytaj więcej