Jesienne Inspiracje

niedziela, 08.12.2019

Dnia 27 listopada b.r. odbyły się w naszej szkole warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim były „Jesienne inspiracje”
Młodzież uczestnicząca w warsztatach przygotowała między innymi:
– krem z dyni z prażonymi nasionami
– polędwicę sous-vide z purre z dyni i brokułami
– udko z kaczki z tartymi kluseczkami i czerwoną kapustą z cynamonem
– krem z grzybów leśnych z grzankami
– pierogi z kaszą gryczaną
a na deser
– lody piernikowe z sosem wiśniowym.
Warsztaty prowadził szef kuchni w restauracji „Valdi Classic” w Zabrzu – pan Krzysztof Sporek.


ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

WOLNA, NIEPODLEGŁA …

17.11.2022

Oficjalne obchody Narodowego Święta Niepodległości w Zabrzu rozpoczęły się tradycyjnie na placu Warszawskim. Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w przemarszu oraz mszy świętej w kościele pw. św. Anny w intencji Ojczyzny.

Czytaj więcej

BIAŁO-CZERWONO :)

17.11.2022

W ramach obchodów Święta Niepodległości odbył się w naszej szkole konkurs kulinarny pt. „Potrawy w barwach narodowych”. Wzięło w nim udział dziewięć dwuosobowych zespołów. Jury konkursu oceniało potrawy w kategoriach: – zupy i przystawki – dania zasadnicze – desery I miejsce w kategorii zupy i przystawki zajęły uczennice kl. 2 KZ: Dominika Drochlińska i Wiktoria […]

Czytaj więcej

TECHNIK KONTROLI JAKOŚCI cz. I

17.11.2022

Zajęciach z „Przygotowanie do wytwarzania wyrobów spożywczych„. 09 listopada uczniowie klasy 1 T z grupy Technik Kontroli Jakości i Bezpieczeństwa Żywności przeprowadzali ocenę konsumencką wybranych batonów zbożowo-owocowych.  

Czytaj więcej
Skip to content