DZIEŃ … KANAPKI

wtorek, 08.11.2022

Zmieniają się nasze „nawyki” żywieniowe, ale jesteśmy w kręgu „kultury chleba”. Tak jak kojarzymy Chiny, Japonię z … ryżem, tak w Polsce „chleb” jest naszym towarzyszem każdego dnia:)

„Chleb” występuje pod różnymi postaciami pieczywa, bazą jest po prostu mąka pszenna, żytnia, kukurydziana… . Szukamy nowych smaków pieczywa, eksperymentujemy z dodatkami. Czego sobie więc życzyć?! – „CHLEBA NASZEGO POWSZEDNIEGO…” ŻEBY NIE ZABRAKŁO NA NASZYM STOLE.

 


ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

1.374,84

01.11.2023

1.374,84 zł Taką kwotę odpisali sympatycy „spożywczaka” w 2022 roku w ramach akcji „1,5% podatku dla…”. W naszej szkole bardzo dobrze widać dodatkowe pieniądze! Dodatkowe pieniądze = nowe szafki dla naszych uczniów i nie tylko … 🙂 Dołącz do sympatyków naszej szkoły i w Nowym Roku odpisz się dla „spożywczaka” !!! Dziękujemy …

Czytaj więcej

A to ciekawe ?!

01.11.2023

Dnia 12 października odbyła się wycieczka dydaktyczna do Zakładu Przetwórstwa Owocowo – Warzywnego „Rolnik” w Mikołowie. Uczestniczyli w niej uczniowie kl. 2T kształcący się w zawodzie technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. W trakcie wycieczki uczniowie zapoznali się z: -układem funkcjonalnym pomieszczeń w zakładzie, -zakresem oraz organizacją produkcji, -wyposażeniem technicznym zakładu, -organizacją działu kontroli jakości, […]

Czytaj więcej

!!! 3. MIEJSCE :)

01.11.2023

„BEZPIECZNIE OD STARTU” to konkurs wiedzy z dziedziny BHP dla uczniów szkół branżowych. Dzisiaj miał miejsce kolejny już etap tego konkursu (przypominamy, że w etapie w Zabrzu, 4 nasze koleżanki zdobyły wysokie miejsca, a trzy awansowały do etapu regionalnego w Katowicach). Dziewczyny super zaprezentowały się, Julii i Nikoli (klasa 3Z) zabrakło niewiele do awansu do […]

Czytaj więcej
Skip to content