Dnia 27 listopada b.r. odbyły się w naszej szkole warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim były „Jesienne inspiracje”
Młodzież uczestnicząca w warsztatach przygotowała między innymi:
– krem z dyni z prażonymi nasionami
– polędwicę sous-vide z purre z dyni i brokułami
– udko z kaczki z tartymi kluseczkami i czerwoną kapustą z cynamonem
– krem z grzybów leśnych z grzankami
– pierogi z kaszą gryczaną
a na deser
– lody piernikowe z sosem wiśniowym.
Warsztaty prowadził szef kuchni w restauracji „Valdi Classic” w Zabrzu – pan Krzysztof Sporek.
Jesienne Inspiracje
niedziela, 08.12.2019ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI
8. klasa I CO DALEJ ???
11.11.2024WW czyli Witaj i Wejdź do zakładki REKRUTACJA_MAM PYTANIE …
Czytaj więcejTOP GUN
11.11.2024Spluwa, gnat, giwera … i można jeszcze dalej mnożyć nazwy broni. Broń zna pewnie każdy z filmów, z gier komputerowych, a w realu? Prawdziwa broń … ?! Nie z takiej broni strzelali uczniowie wszystkich klas pierwszych. W zabrzańskim „ekonomiku” od tego roku uruchomiona jest wirtualna strzelnica. Szkolą się w niej uczniowie klas mundurowych. W ramach […]
Czytaj więcejCHESS not CHEESE
11.11.2024Nasi uczniowie w składzie: Amelia Maszniew, Maciej Brzozowski, Adam Trocki i Denis Kunkel reprezentowali naszą szkołę w Mistrzostwach Zabrza w Szachach. Turniej przyniósł wiele emocji i pokazał duże zaangażowanie uczniów w takie przedsięwzięcia. Gratulujemy tegorocznym uczestnikom! 👏👏👏
Czytaj więcej