VII edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
Temat wiodący w roku szkolnym 2023/2024
„POTRAWY W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE
Z REGIONU POCHODZENIA UCZESTNIKÓW TURNIEJU”
VI edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
Temat wiodący w roku szkolnym 2022/2023
„WARIACJE KULINARNE Z RYBAMI W ROLI GŁÓWNEJ”
V edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
Temat wiodący w roku szkolnym 2021/2022
„ Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”
IV edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
Temat wiodący w roku szkolnym 2020/2021:
„Wariacje z mięsa królika”
W imieniu Komitetu Głównego IV Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz, reprezentowanego przez Izbę Rzemieślniczą oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach oraz Zespół Szkół Spożywczych w Zabrzu
z przykrością informujemy, że tegoroczny finał nie odbędzie się z powodu koronawirusa.
III edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
Temat wiodący w roku szkolnym 2019/2020:
„Mięso z królika w roli głównej”
II Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
Temat edycji w roku szkolnym 2018/2019