W wycieczce dydaktycznej do Zakładów Mięsnych Madej Wróbel w Rudzie Śląskiej wzięli udział uczniowie klasy 1 T kształcący się w zawodzie technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności.
W trakcie wycieczki uczniowie zapoznali się z:
- układem funkcjonalnym pomieszczeń w zakładzie,
- zakresem oraz organizacją produkcji,
- wyposażeniem technicznym zakładu,
- organizacją działu kontroli jakości,
- procedurami obowiązującymi w zakładzie w zakresie kontroli jakości wyrobów i bezpieczeństwa żywności,
- dokumentacją systemu jakości.
Dodatkowo, wizytując zakładowe laboratorium kontroli jakości mogli przeprowadzić przykładowe analizy: luminometryczny pomiar skuteczności procesu mycia i dezynfekcji oraz ocenę wybranych parametrów jakości przykładowych wyrobów za pomocą analizatora FoodScan.
Dziękujemy pracownikom firmy Madej Wróbel za serdeczne przyjęcie oraz ciekawe i bardzo merytoryczne zapoznanie ze specyfiką pracy Zakładu.