„Kości zostały rzucone” … czyli

czwartek, 16.01.2025

10.11.2024 w ramach współpracy z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie, uczniowie o profilu technik weterynarii z klasy 1wt, 2w, 3w, i 4w wzięli udział w:

Warsztatach z inkubacji jaj,

Lekcji w laboratorium na Katedrze

Żywienia i Dietetyki Zwierząt,

Zajęciach na temat Szkieletu zwierząt.

Na sam koniec wysłuchaliśmy wykładu na temat Behawioru zwierząt.

Wycieczkę zakończyliśmy pizzą na Krakowskim Rynku, a Jarmark Bożonarodzeniowy zachwycił Nas  zapachami, kolorami i rękodziełem. Święta już tuż, tuż…

To był dzień pełen wrażeń!!!!!


ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

Organizatorami VIII turnieju są:

03.04.2025

W dniach od 7.04.2025 r. do 9.04. 2025 r. w Zespole Szkół Spożywczych w Zabrzu odbędzie się finał VIII edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz . W turnieju uczestniczy 13 uczniów z całej Polski. Organizatorami VIII turnieju są: Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach oraz Zespół Szkół Spożywczych w Zabrzu. […]

Czytaj więcej

VIII Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz

03.04.2025

W dniach od 7.04.2025 r. do 9.04. 2025 r. w Zespole Szkół Spożywczych w Zabrzu odbędzie się finał   VIII edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz . W turnieju uczestniczy 13 uczniów z całej Polski. Organizatorami VIII turnieju są: Izba Rzemieślnicza   oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach oraz Zespół Szkół Spożywczych w Zabrzu. […]

Czytaj więcej