2024 BIAŁO-CZERWONO …

czwartek, 16.01.2025

W ramach obchodów Święta Niepodległości odbył się w naszej szkole konkurs kulinarny pt. „Potrawy w barwach narodowych”.

Uczestniczyli w nim uczniowie technikum i szkoły branżowej.

Jury długo naradzało się nad werdyktem. W końcu, po burzliwej dyskusji ustalono wyniki konkursu 🏆🏆🏆:

Pierwsze miejsce 🥇 przyznano uczennicy klasy 5WT Małgorzacie Dworaczek.

Drugie miejsce 🥈 zajęła Karolina Kuś i Paulina Kubas (klasa 3CZ).

Miejsce trzecie 🥉otrzymał zespół w składzie: Dominika Kuzon i Oliwia Pietraszewska z klasy 2W.

Dodatkowo jury przyznało wyróżnienia dwóm zespołom:

Zuzannie Ochnik i Bartoszowi Rajwie z klasy 2T,

Jesice Prusinowskiej i Angelice Rachubie z klasy 3CZ.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu, gratulujemy zwycięzcom i zapraszamy za rok na kolejną edycję 👏👏👏👏👏


ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

We are the CHAMPIONS, Adam is the CHAMPION !!!

23.04.2025

ŚLĄSK STOLICĄ GOTOWANIA !!! Dzisiaj 9 kwietnia miał miejsce wielki finał naszego Turnieju. Uroczystość przeplatana była włoskimi piosenkami, tańcem oraz tradycyjną już debatą, na której nasi uczestnicy opowiadali o miastach, z których pochodzą i dlaczego gotowanie jest ich pasją. Zwyciężyli: I miejsce – Adam Trocki z Zespołu Szkół Spożywczych w Zabrzu II miejsce – Wiktoria […]

Czytaj więcej

W UR czujemy się jak u siebie :) !!!

23.04.2025

31 marca uczniowie klas weterynaryjnych wzięli udział w warsztatach organizowanych przez Uniwersytet Rolniczy w Krakowie.  Podczas zajęć młodzież zapoznała się z podstawami genetyki zwierząt … .                        

Czytaj więcej