W ramach obchodów Święta Niepodległości odbył się w naszej szkole konkurs kulinarny pt. „Potrawy w barwach narodowych”. Wzięło w nim udział dziewięć dwuosobowych zespołów. Jury konkursu oceniało potrawy w kategoriach: – zupy i przystawki – dania zasadnicze – desery I miejsce w kategorii zupy i przystawki zajęły uczennice kl. 2 KZ: Dominika Drochlińska i Wiktoria Karcher. I miejsce w kategorii dania zasadnicze wywalczyli: Roxanna Gruszecka i Sebastian Bronisz z kl. 2T. I miejsce w kategorii desery zajęły uczennice kl. 4PWT: Anita Furtak i Nadia Nowacka. Jury przyznało również wyróżnienia. W kategorii zupy i przystawki – Anicie Furtak i Nadii Nowackiej. W kategorii dania zasadnicze – Sandrze Mazur i Oliwii Sendal z kl. 2 KZ oraz Kindze Pniewskiej i Pawłowi Golcowi z kl. 1T. W kategorii desery wyróżnienie otrzymały: Małgorzata Dworaczek i Małgorzata Trzebuchowska z Kl. 3WT oraz Karolina Krupa i Alicja Pająk z kl. 2T. Dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu, gratulujemy zwycięzcom i zapraszamy za rok na kolejną edycję
Oficjalne obchody Narodowego Święta Niepodległości w Zabrzu rozpoczęły się tradycyjnie na placu Warszawskim. Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w przemarszu oraz mszy świętej w kościele pw. św. Anny w intencji Ojczyzny.
Oficjalne obchody Narodowego Święta Niepodległości w Zabrzu rozpoczęły się tradycyjnie na placu Warszawskim. Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w przemarszu oraz mszy świętej w kościele pw. św. Anny w intencji Ojczyzny.