WAŻNE TYLKO dla kandydatów do klasy „TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH„
Po rozpoczęciu roku szkolnego uczniowie muszą wykonać odpłatne badania w celu uzyskania tzw. „książeczki sanepidowskiej”.
Uczniowie wykonują badania na własny koszt (szkoła nie zwraca za nie pieniędzy).
Wszyscy kandydaci do technikum wykonują BEZPŁATNE badania u lekarza medycyny pracy – skierowania wydaje szkoła.
II. ZAŁĄCZNIK DO REGULAMINU REKRUTACJI – PRZELICZANIE PUNKTÓW
● TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
● TECHNIK WETERYNARII
Punktowane przedmioty:
JĘZYK POLSKI– przedmiot obowiązkowy
MATEMATYKA– przedmiot obowiązkowy
JĘZYK ANGIELSKI
PLASTYKA (!!! w klasie technik żywienia i usług gastronomicznych)
BIOLOGIA (!!! w klasie technik weterynarii)
2 punkty DOPUSZCZAJĄCY
8 punktów DOSTATECZNY
14 punktów DOBRY
17 punktów BARDZO DOBRY
18 punktów CELUJĄCY
7 punktów Świadectwo ukończenia szkoły podstawowej z wyróżnieniem
max. 18 Osiągnięcia w konkursach wiedzy, artystycznych, zawodach sportowych
3 punkty Aktywność społeczna
100 punktów Egzamin ósmoklasisty
w tym:
-
język polski –100% * 0,35 ……………. PUNKTÓW 35
-
matematyka – 100% * 0,35 …………… PUNKTÓW 35
-
język obcy nowożytny – 100% * 0,3 …. PUNKTÓW 30
Max. ilość punktów uzyskanych w wyniku rekrutacji
200 PUNKTÓW
III. LIMITY MIEJSC W KLASACH
Do każdej klasy przyjętych zostanie 28 kandydatów spełniających wymagania określone w powyższym regulaminie.
IV. Wymagane dokumenty
– wniosek o przyjęcie kandydata do szkoły ponadpodstawowej (wydruk z systemu)
– świadectwo ukończenia szkoły podstawowej
– zaświadczenie o szczegółowych wynikach egzaminu ósmoklasisty
– zaświadczenie lekarskie zawierające orzeczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu
– 2 zdjęcia (podpisane)
– karta zdrowia i szczepień ucznia *
* higienistka szkolna może przesłać kartę zdrowia i kartę szczepień bezpośrednio do naszej szkoły