Potrawy w barwach narodowych

środa, 20.11.2019

Dnia 8 listopada w ramach obchodów Święta Niepodległości odbył się w naszej szkole konkurs kulinarny „Potrawy w barwach narodowych”.
Brało w nim udział 8 dwuosobowych zespołów.
Uczestnicy przygotowali mi.in.
– naleśniki zabarwione burakiem na słodko
– biszkopt z musem malinowym, bitą śmietaną i owocami
– kanapki bezowe z kremem malinowym
– tort malinowy
– babeczki truskawkowe z kremem śmietanowym
– paprykę faszerowaną
I miejsce jury przyznało Anicie i Kasi, uczennicom z kl.I PWT za kanapki bezowe z kremem malinowym
II miejsce zajęli Agata i Adam z kl. IIIZ za biszkopt z musem malinowym, bitą śmietaną i owocami
III miejsce wywalczyły Kinga i Martyna z kl. I PWT, które przygotowały tort malinowy
Dziękujemy wszystkim uczestnikom, gratulujemy zwycięzcom i zapraszamy za rok na kolejną edycję.


ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

Skip to content