Gra Matematyczna Siłownia Umysłowa- podsumowanie!

wtorek, 17.03.2020

Od września do lutego uczniowie wszystkich klas technikum i szkoły branżowej mogli brać udział w szkolnej grze”Matematyczna Siłownia Umysłowa”.

Gra  polegała na systematycznym rozwiązywaniu zadań, które  nie  wymagały od uczniów dużej wiedzy szkolnej, a raczej sprytu , wyobraźni i logicznego myślenia.

W tak trudnym dla Nas wszystkim czasie cieszę się ,że mogę ogłosić wyniki naszej gry.

Uczennica  z kl. IV WT o pseudonimie Liczba  zdobyła tytuł   Mistrz Matematyki ZSSpożywczych 2020

oraz tytuł   Mistrz Rachunków

 Uczennica  z kl. II W o pseudonimie  Całka   zdobyła tytuł       Mistrz Kreatywności

Uczennice   z kl. IV WT  o pseudonimie Elipsa   oraz  Okrąg     zdobyły tytuł  Mistrz Krzyżówek

 Uczennica  z kl. I GWT   o pseudonimie  Przekątna   zdobyła tytuł    Mistrz Wytrwałości

Zwycięzcy otrzymają dyplomy i nagrody na zakończenie roku szkolnego dla klas maturalnych .

Gratuluję zwycięzcom oraz dziękuję wszystkim za udział w konkursie           Marzena Tejchman            nauczyciel matematyki


ZOBACZ WIĘCEJ AKTUALNOŚCI

WOLNA, NIEPODLEGŁA …

17.11.2022

Oficjalne obchody Narodowego Święta Niepodległości w Zabrzu rozpoczęły się tradycyjnie na placu Warszawskim. Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w przemarszu oraz mszy świętej w kościele pw. św. Anny w intencji Ojczyzny.

Czytaj więcej

BIAŁO-CZERWONO :)

17.11.2022

W ramach obchodów Święta Niepodległości odbył się w naszej szkole konkurs kulinarny pt. „Potrawy w barwach narodowych”. Wzięło w nim udział dziewięć dwuosobowych zespołów. Jury konkursu oceniało potrawy w kategoriach: – zupy i przystawki – dania zasadnicze – desery I miejsce w kategorii zupy i przystawki zajęły uczennice kl. 2 KZ: Dominika Drochlińska i Wiktoria […]

Czytaj więcej

TECHNIK KONTROLI JAKOŚCI cz. I

17.11.2022

Zajęciach z „Przygotowanie do wytwarzania wyrobów spożywczych„. 09 listopada uczniowie klasy 1 T z grupy Technik Kontroli Jakości i Bezpieczeństwa Żywności przeprowadzali ocenę konsumencką wybranych batonów zbożowo-owocowych.  

Czytaj więcej
Skip to content